søndag 27. september 2009

Helgens dont


Jepp, da er det tid for ny uke! Det er også tid for et lite blogginnlegg som oppsummerer helgen.

Det er blitt litt mange blogginnlegg den siste tiden, med bilder og litt lite nyttig informasjon. Det beklager vi hvis noen føler behov for en beklagelse. Tingen er bare den at vi har opplevd så mye nytt, og vi har også fått internett tilgjengelig her hjemme. Det gjør at vi går litt av skaftet avogtil med tanke på bloggen... menmen. :)

Helgens dont: (dont = et ord jeg lærte av min kjære trommesettdidaktikklærerogveileder på NMH i høst. Det betyr noe slikt som oppsummering/gjennomføring/konklusjon eller liknende...)

Helgen har vært veldig deilig og avslappende. Vi har ikke vært så mye turister, men fått litt tid for oss selv, og slappet av. Slappet av i park!! Det er ikke så ofte det er tid til det, hverken her eller i Norge. Vi brukte lørdagen til å gå rundt i et par parker ikke så langt herfra, den ene heter "Buttes Chaumont" og har et fint lite fjell (derav navnet). Men mest spektakulært var nok alle brudefølgene som vandret rundt i parken og tok bilder. Vi telte til 5 forskjellige par, med tydelig forskjellige tradisjoner. Grunnen til alle disse brudefølgene var at rådhuset lå rett ved parken. Det ble en helt spesiell stemning... :) Vi vandret herfra til Park de La Villette. Dette er en moderne park, og det ser man tydelig på arkitekturen... Mye spesielt og spennende å se på, men litt "sterilt" for å bruke et litt rart ord om en park. velvel.

Etter dette drog vi hjem og lagde hjemmelaget pizza (Torunn er verdensmester i pizza) og så på "Ut i vår hage 2" og "Michael Jackson LIVE fra Budapest 1992" (verdens beste livekonsert NOENSINNE!!)

En fantastisk dag!

Søndagen (idag) har vi brukt på skikkelig kristenmannsvis. Vi besøkte Eglise de St. Marks, som er kirken her i Noisy Le-Sec hvor vi bor. Det var en stor andel afrikanere der, og det var utrolig morsomt og livlig på en søndag morgen. Det var tamburiner, dans og masse sang! Disse menneskene sprudler virkelig av engasjement. Det var godt å være der, og vi ble tatt vel imot. Vi traff også her noen fra MIJI-gjengen (Ungdomsarbeidet her i Paris), blant dem en "trommeelev" fra lovsangsakademiet vi har vært instruktører på hvert februar de siste årene.(-1) Hyggelig!

Og så var det søndagsmiddag med fisk, så ut på tur til sjømannskirken for å spise norsk brownie, og henge med norske. Vi ble ikke så mange, bare ettåringen i sjømannskirken (Helene) og NMS sin ettåring (Kari Helene) med en venninne fra Uganda (vanskelig navn å skrive) og så Torunn Irene og undertegnede. Det var et stykke å dra, men veldig hyggelig. God brownie... :)

Så nå er det ny uke. Den inneholder intet mindre enn 1 ukes besøk av Torunn sine foreldre, Jorunn og Ole Thorvald. De skal få oppleve Paris, fransk mat, kultur, Caen og Normandie og hyggelig tid med oss. Vi skal også la dem få prøve seg på fransken:) Spennende! Vi gleder oss til besøk, og skal opp tidlig i morgen for å møte dem ved flyplassen.

Donk. Bon semain. À bientôt

Ingen kommentarer: