søndag 20. september 2009

Vår første helg i Paris


Vi har nå bestått vår første helg her i Paris - med glans!! :) Her er litt om hva vi har gjort de to siste dagene:

Lørdag brukte vi dagen til å bli kjent i nærmiljøet vårt. Vi fikk omvisning her i Bondy/Noisy Le-Sec av Myriam og hennes venninne Marlén. Her har vi det vi trenger - bl.a. bakeri og matbutikk. Må innrømmes at man ikke får helt "the parisien-feeling", men litt mer landlig, boligfelt-følelse. Koselig! På kveldstid tok vi turen Bourg-la-reine der Miji (det kristne ungdomsarbeidet i Paris) holder til - og det var SÅÅÅ koselig! Vi kjenner jo så mange der fra før av - så det ble stor glede ved å se hverandre igjen. En GOD velkomst, det føltes GODT og TRYGT å være med dem. Etterpå ble vi bedt hjem til Kari-Helene (ettåring i Paris) på kveldsmat og hjemmebakte boller. Stor stas! :)

Idag har vi ommøblert, støvsugd og vaska kjøkkenet. Vi føler vi mer og mer kommer oss i hus, og at vi blir "venn" med ting og tang. Det er mange tips&triks for å bli kjent med ting her i huset; vi har bl.a brukt tid på å bli venn med varmtvannstanken, dusjen, doen (ikke minst) og internettet. Alt som er nevnt her fungerer så-som-så. Hehe. Men - man lærer seg å leve med det meste. Jeg (Torunn) bruker også mye tid til å bli bestevenn med edderkoppene og andre bugs. Vi har litt husdyr for å si det sånn.

I ettermiddag dro vi + Jean Claude avgårde for å finne ut hvor jeg skal gå på skole. Vi tok tida fra dør til dør og det tok tilsammen 35 min! Det er ikke så værst (kanskje vi var heldige). Det som er litt kjipt er at det er tre byttinger, først en buss, så en trikk, og så en metro. Puh! Så hvis det korresponderer dårlig kan det ta tid.

Konservatoriet jeg skal gå på, ligger VELDIG fint til i Parc de la Villette - DER snakker vi Parisien-feeling!! Gleder oss til å tilbringe tiden der. Nydelig :) Apropos skole, så begynner den i morra kl 10.30. Da er det infomøte for Erasmusstudenter, som også Tom Andreas er invitert på. Blir godt å komme i gang.

Vel - en ny uke ligger foran - vår første uke i Paris. DIGG!
God uke til alle dere!

(Bildet er fra idag, da vi gikk tur i Parc de la Villette.)

1 kommentar:

Ane sa...

Hei!
Jeg bor i Bourg-la-reine! Stikk innom neste gang dere er i området!
Jeg prøver å bake kake! (score poeng i kollektivet)