søndag 30. august 2009

Biltur i Normandie!

Da var det alstå helg, vår 2. helg sålangt.
Det er fantastisk å få litt "fri" fra skolen og få tid til å sjekke ut byen og området der vi bor! Normandie er full av historie!! Alt fra vikingtiden, middelalderen til D-dagen og 2. verdenskrig!
Det er historie overalt rundt oss, og det er vanskelig å få med seg alt.

Vi prøvde likevel å få litt innblikk i hva dette området hadde å by på nå i helgen. En av de som er med på kurset har god kontroll på historie, OG han har bil. Så vi var 5 stykker som drog på tur. Vi tok for oss noen av byene som ligger opp nord for Caen, på vei mot Le Havre, for de som er interessert i kart. Byene Honfleur, Douville og Trouville. Dette er franske feriebyer, og stranden og promenadene var helt utrolige!! Det er slik man ser det på film! Området er som kjent blitt bombet sønder og sammen av de allierte for å fordive disse nazistene... Og det er merkverdig hvor treffsikre de var; Veldig mange kirker og kjente minnesmerker fra gamledager er inntakt... Ellers er det veldig mye ny bebyggelse på grunn av bombingen.

Filmfestivalen i Douville står for døren, og vi besøkte byen nå to uker før festivalen. Douville var fashion-all-the-way! Nesten litt kvalmt.. men veldig fin by!
I Honfleur besøkte vi Maison du Erik Satie. Det var utrolig spesielt! Han og hans kamerat Picasso var jo noen sære folk. Og museet var totalt i deres ånd! Det finnes ikke ord for det - det må bare oppleves! Så veldig informativt var det ikke...

Vi legger desverre ikke ut noen særlig bilder fra turen, fordi det er så mange bilder at vi bruker nok hele bloggen til dem. Vi får heller ta det igjen når vi kommer hjem!

Uansett, C´est avait un tres bon tour! :)





1 kommentar:

Anonym sa...

Flott at dere har vært på tur. Nydelige bilder. GR