tirsdag 25. august 2009

Lost in translation

Ja, da er vi igang med ny uke... Godt i gang! Mandag og tirsdag har denne uken vært preget av stor frustrasjon både for meg og Torunn Irene. Det å forstå et språk, og ville respondere på det som blir sagt - uten å klare å formulere en eneste forståelig setning. Man føler seg som i et språklig fengsel!! Jeg klarer ikke å forklare det bedre.

Vi har med andre ord kommet oss så godt igang at vi forstår mer og mer. Vi forstår forelesningene og det som blir forklart oss. Hvertfall delvis... Det er gøy! Men desto større blir frustrasjonen når det stadig dukker opp gloser vi ikke kan. Eller burde kunne...

Fransk er et vanskelig språk... Setningsoppbygging og daglig tale stemmer som regel ikke overens med det vi tenker utifra norsk. Og for ikke å nevne alle bokstavene de skal ha i et ord uten at det sies... for eksempel: que-est ce que (les: keske) Ojee! Gramatikklæreren vår har et slagord som passer: "Hvorfor gjøre det lett, når man kan gjøre det vanskelig?"

For oss går det for tiden i "Hvordan gjøre det lett?" :)

Ellers så tuter det avgårde med nydelig og billig kantinemat. Fransk mat er ikke en myte!! Kantina på campus kan by på en meny som inneholder forrett, hovedrett, frukt, dessert og vann. Alt til den nette sum av 2,90 €. Det er valgritt hva man vil spise - alt fra hele pizza til diverse fisk, quich, kylling, pommes frites og så videre... Hva skjer med subsidiert kantinemat i Norge? Jeg mener man kunne vunnet valgkampen på noe slikt!! :)

1 kommentar:

Unknown sa...

godt å se dere ikke har det såååå travelt med glosepugging at dere ikke har tid til å ta bilder, og oppdatere bloggen og sånn :) Lykke til -og husk å nyte det også da, allt det andre innimellom glosepugginga... :)God helg